Kategorier
Tandhälsa

Invisalign Stockholm – osynlig tandreglering 

Lider du av sneda tänder eller av exempelvis överbett eller underbett? Genom att använda Invisalign i Stockholm så kan du få hjälp med att reglera dessa problem och få raka, fina och friska tänder. Detta utan att det syns. 

Invisalign i Stockholm är en behandling som erbjuds av ett fåtal tandläkare och som bygger på en revolutionerande teknik. Genom att använda avtagbara skenor som byts ut varannan vecka – eller månadsvis, beroende på hur problematiken ser ut – så skapas en ny spelplan för tandreglering. 

Varje skena skräddarsys efter patientens unika bett och efter hur tänderna ser ut – och tas fram genom avancerad 3D-teknik. 

Effektiv tandreglering med många fördelar 

Invisalign i Stockholm ger effektiv tandreglering – utan att det syns. Tänker du på tandreglering så tänker du, med all rätt, på en metallskena som ska sitta i under en viss tid – ett år eller längre – och då tänker du också på en jobbig procedur som syns utåt. 

Att i vuxen ålder gå omkring med en metallskena i munnen kan göra att man skäms och att man känner skam. Invisalign i Stockholm och de skenor som tillverkas för dig är transparenta. Ingen ser att du använder dem – och du kan skratta och le precis som vanligt, med den skillnaden att dina tänder hela tiden regleras och blir rakare. 

Vanliga frågor om Invisalign i Stockholm 

Här nedan tänkte vi svara på några vanliga frågor om Invisalign i Stockholm – enligt följande: 

Erbjuder alla tandläkare behandling med Invisalign? 

Nej, långt därifrån. För att ges möjlighet för en tandläkare att erbjuda patienten Invisalign i Stockholm så måste man utbildas och godkännas. Då detta är gjort så blir man en så kallad Invisalign-tandläkare. 

Kan alla använda sig av Invisalign? 

Nej, det måste alltid göras en individuell bedömning innan där exempelvis en röntgen sker. Invisalign i Stockholm fungerar för de flesta, men för vissa så är andra behandlingar bättre lämpade. 

Hur länge ska en skena sitta i? 

Skenorna plockas ut i samband med att du borstar tänderna och i samband med att de ska rengöras. Du kan även plocka ut dina skenor i samband med måltider. Skenorna ska emellertid vara på plats under minst 22 timmar om dygnet för att rätt effekt ska uppnås och för att behandlingen ska följa den individuella plan som satts upp.